Καλέστε μας 26613 04541
26613 04541 6934 056 681 info@agropestsolutions.com Φελίξ Λαμές 19 , Κέρκυρα 49100
Όροι Χρήσης

Σφήκες

Οι επαφές του ανθρώπου με τις σφήκες είναι πιο συχνές από ότι με τις μέλισσες για αυτό και τα τσιμπήματα είναι αρκετά πιο συχνά.

H σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο (Hymenoptera), απόκριτο (Apocrita) και κεντροφόρο. Οι σφήκες δεν θεωρούνται επιθετικά έντομα, αφού εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά μόνο όταν νιώσουν απειλή για αυτές ή τη φωλιά τους. Έχουν  λίγο τρίχωμα στο σώμα τους και πολύ έντονο χρώμα και είναι κυνηγοί άλλων εντόμων (και των μελισσών), και σε αντίθεση με τη μέλισσα επιβιώνει μετά από το τσίμπημα. Οι επαφές του ανθρώπου με τις σφήκες είναι πιο συχνές από ότι με τις μέλισσες για αυτό και τα τσιμπήματα είναι αρκετά πιο συχνά.

Οι φωλιές τους βασίζονται και αυτές σε εξάγωνα κελιά όπως της μέλισσας, αλλά ξεχωρίζουν από το γκρίζο χρώμα τους και το ότι μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένες από χαρτόνι. Κάνουν και αυτές κοινωνίες και αν νιώσουν ότι απειλείται η φωλιά τους μπορεί να επιτεθούν και σαν σμήνος.

Συνηθισμένα σημεία όπου μπορεί να συναντήσετε μια φωλιά είναι στο εξωτερικό του σπιτιού, σε υδρορροές, σε κοτσαδόρους αυτοκινήτων, σε σωλήνες σόμπας κ.α. Τις προσελκύουν τα λουλούδια, αλλά και αποφάγια, ανοιχτές σακούλες απορριμάτων και  αναψυκτικά που τα ελκύουν όταν βρίσκονται σε αναζήτηση τροφής.

 

Για έλεγχο και προστασία από έντομα καλέστε μας στο 26613 04541 Επικοινωνήστε

Σχετικά Άρθρα

Εστιατόρια

Τα εστιατόρια λειτουργούν με μεγάλες ποσότητες τροφίμων αποθηκευμένες στο χώρο τους, και ειδικά σε περιπτώσεις όπως τους καλοκαιρινούς μήνες στην

Ξενοδοχειακές Μονάδες

Τα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν στο χώρο τους όλες τις πιθανές εστίες έλξης παρασιτικών οργανισμών (εστιατόρια – δωμάτια – επισκέπτες – κήποι)

Νοσοκομεία – Ιατρικές Εγκαταστάσεις

Μπορούμε να παρέχουμε αποτελεσματικές λύσεις για την ιατρική εγκατάσταση σας στην Κέρκυρα, που βασίζονται στην μειωμένη χρήση χημικών, και θα

Βίλες & Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Οι βίλες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορούν να αποτελέσουν εστίες έλξης παρασιτικών οργανισμών, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως