Καλέστε μας 26613 04541
26613 04541 6934 056 681 info@agropestsolutions.com Φελίξ Λαμές 19 , Κέρκυρα 49100
Όροι Χρήσης

Κοριοί

Οι κοριοί εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα σ' όλο τον κόσμο. Εξαπλώνονται γρήγορα αφού μεταφέρονται εύκολα μέσα σε βαλίτσες, πάνω σε ρούχα και μέσω ταξιδιωτών. Σε περιοχές όπως στην Κέρκυρα με έντονη τουριστική παρουσία είναι αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης τους. 

Οι κοριοί αποτελούν το υπ αριθμόν 1 πρόβλημα με παράσιτα σε ξενοδοχεία και χώρους διαμονής σε μεγάλα αστικά κέντρα, μεταφέρονται εύκολα μέσα σε βαλίτσες, πάνω σε ρούχα και μέσω ταξιδιωτών, και δεν επιλέγουν μόνο βρώμικα περιβάλλοντα με αποτέλεσμα να μπορούν να κάνουν την εμφάνιση τους και σε πολύ καθαρά μέρη. Σε περιοχές, όπως στην Κέρκυρα, με έντονη τουριστική παρουσία είναι αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης τους.

Οι κοριοί τρέφονται με το αίμα ανθρώπων και άλλων θηλαστικών και το τσίμπημα του προκαλεί ερεθισμός και κνησμό (που είναι το αποτέλεσμα της αντίδρασης του σώματος στο τσίμπημα). Πολλά τσιμπήματα και μεγάλη έκθεση σε κοριούς μπορούν επίσης να προκαλέσουν κνησμώδες εξάνθημα ή έκζεμα. Το τσίμπημα του κοριού σπάνια μπορεί να ξυπνήσει το θύμα του, ενώ συνήθως ο κοριός επιλέγει σημεία στο σώμα κοντά σε αιμοφόρα αγγεία. Συνήθως σημάδια από τσιμπήματα σε διάφορα μέρη του σώματος δηλώνουν την παρουσία πολλών κοριών, ενώ στα πρώτο διάστημα της έκθεσης σε τσίμπημα κοριού ο κνησμός ίσως να μην εμφανιστεί σαν σύμπτωμα. Εάν μικρά σταγονίδια από αίμα εμφανιστούν στα σεντόνια τότε θα πρέπει να υποψιαζόμαστε την ύπαρξη κοριού.

Οι κοριοί συνήθως κάνουν την εμφάνιση τους τη νύχτα και έλκονται από την θερμοκρασία του σώματος μας αλλά και από το διοξείδιο του άνθρακα κατά την εκπνοή. Τις περισσότερες φορές τους συναντάμε στην κρεβατοκάμαρα, ενώ η πιο συνηθισμένη κρυψώνα τους είναι οι ραφές του στρώματος, αλλά και πιθανές χαραμάδες στο ξύλο του κρεβατιού και άλλα παρόμοια σημεία. Σκουρόχρωμα σημάδια στο στρώμα πιθανά να οφείλονται σε μια μεγάλη εστία κοριών (το σημάδι δημιουργείτε από τις απεκκρίσεις τους). Δύσκολα μπορεί να αναγνωριστεί η ύπαρξη κοριού από το σημάδι του τσιμπήματος, αφού οι περισσότεροι οργανισμοί αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στο τσίμπημα του.

  • Οι κοριοί τρέφονται με αίμα και επιλέγουν εκτεθειμένο δέρμα
  • Οι κοριοί δεν μπορούν μας τσιμπήσουν σε σημείο που είναι καλυμμένο από ρούχο
  • Οι κοριοί τσιμπάνε μόνο την νύχτα ( εκτός αν έχουν να τραφούν μεγάλο διάστημα)
  • Οι κοριοί επιφέρουν πολλαπλά τσιμπήματα δημιουργώντας μία νοητή γραμμή (γάζωμα σε σημεία 1-3 cm)
  • Οι κοριοί μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή  από 6 έως 18 μήνες.

 

Αν έχετε πρόβλημα με κοριούς στην Κέρκυρα μη διστάσετε να μας καλέσετε για να συζητήσουμε τις λύσεις που μπορούμε να σας παρέχουμε.

Για έλεγχο και προστασία από έντομα καλέστε μας στο 26613 04541 Επικοινωνήστε

Σχετικά Άρθρα

Εστιατόρια

Τα εστιατόρια λειτουργούν με μεγάλες ποσότητες τροφίμων αποθηκευμένες στο χώρο τους, και ειδικά σε περιπτώσεις όπως τους καλοκαιρινούς μήνες στην

Ξενοδοχειακές Μονάδες

Τα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν στο χώρο τους όλες τις πιθανές εστίες έλξης παρασιτικών οργανισμών (εστιατόρια – δωμάτια – επισκέπτες – κήποι)

Νοσοκομεία – Ιατρικές Εγκαταστάσεις

Μπορούμε να παρέχουμε αποτελεσματικές λύσεις για την ιατρική εγκατάσταση σας στην Κέρκυρα, που βασίζονται στην μειωμένη χρήση χημικών, και θα

Βίλες & Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Οι βίλες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορούν να αποτελέσουν εστίες έλξης παρασιτικών οργανισμών, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως