Καλέστε μας 26613 04541
26613 04541 6934 056 681 info@agropestsolutions.com Φελίξ Λαμές 19 , Κέρκυρα 49100
Όροι Χρήσης

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες στην Κέρκυρα αποτελούν έναν από τους πιο συχνούς ενοχλητικούς οικιακούς επισκέπτες. Είναι με σιγουριά το πιο ενοχλητικό οικιακό παράσιτο, αφού εκτός από την ενόχληση που προκαλεί η παρουσία τους είναι υπεύθυνες και για τη μετάδοση ασθενειών.

Οι κατσαρίδες έχουν καταγραφεί ως το πιο ενοχλητικό οικιακό παράσιτο. Στο περιβάλλον της Κέρκυρας (παλιά πόλη, κλιματικές συνθήκες) πολλαπλασιάζονται εύκολα και αποτελούν έναν από τους πιο συχνούς ενοχλητικούς οικιακούς επισκέπτες. . Ανήκουν στην τάξη Dictyoptera και συγκεκριμένα στην οικογένεια Blattidae. Οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια έντομα και το βασικότερο πρόβλημα που δημιουργούν είναι η μετάδοση ασθενειών τόσο με την παρουσία τους όσο και με τα περιττώματά τους σε μαγειρικά σκεύη ή σε τρόφιμα, πράγμα που τις κάνει να θεωρούνται από τους χειρότερους οικιακούς ζωικούς εχθρούς.

Είναι παμφάγα και φωλιάζουν σε σκοτεινά και υγρά μέρη, ενώ το πλατύ σχήμα που έχει το σώμα τους, τους δίνει την δυνατότητα να περνούν από πολύ λεπτές σχιμές.

Οι κατσαρίδες είναι  ένα παράσιτο υψηλού κινδύνου αφού μπορούν να μεταφέρουν μια σειρά από σοβαρές ασθένειες, όπως δηλητηρίαση από σαλμονέλα, δυσεντερία, διφθερίτιδα, γαστρεντερίτιδα και τυφοειδή. Επίσης οι κατσαρίδες έχουν αναγνωριστεί ως πηγή ισχυρών αλλεργιογόνων, άσθματος, εκζέματος , ειδικά στις αστικές περιοχές. Ο κίνδυνος για την υγεία είναι αυξημένος για παιδιά, ηλικιωμένους και πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.

Πέρα από τους κινδύνους για την υγεία, οι κατσαρίδες είναι ένα δυσάρεστο παράσιτο όταν εμφανίζετε έχετε στο χώρο σας. Αν οι συνθήκες είναι καλές και οι θερμοκρασίες επαρκείς οι κατσαρίδες μπορούν να αναπαραχθούν γρήγορα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και έχουν αναπτύξει αντιστάσεις σε πολλά εντομοκτόνα. Συνεπώς, είναι απαραίτητη μια γρήγορη αντιμετώπιση αμέσως μετά την εμφάνιση τους για να διασφαλιστεί ότι δε θα αναπαραχθούν στο χώρο σας, αλλά επίσης ότι δε θα αναπτυχθούν και στην ευρύτερη γειτονιά σας.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κατσαρίδες  στην Κέρκυρα επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις λύσεις που μπορούμε να σας παρέχουμε.

Για έλεγχο και προστασία από έντομα καλέστε μας στο 26613 04541 Επικοινωνήστε

Σχετικά Άρθρα

Εστιατόρια

Τα εστιατόρια λειτουργούν με μεγάλες ποσότητες τροφίμων αποθηκευμένες στο χώρο τους, και ειδικά σε περιπτώσεις όπως τους καλοκαιρινούς μήνες στην

Ξενοδοχειακές Μονάδες

Τα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν στο χώρο τους όλες τις πιθανές εστίες έλξης παρασιτικών οργανισμών (εστιατόρια – δωμάτια – επισκέπτες – κήποι)

Νοσοκομεία – Ιατρικές Εγκαταστάσεις

Μπορούμε να παρέχουμε αποτελεσματικές λύσεις για την ιατρική εγκατάσταση σας στην Κέρκυρα, που βασίζονται στην μειωμένη χρήση χημικών, και θα

Βίλες & Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Οι βίλες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορούν να αποτελέσουν εστίες έλξης παρασιτικών οργανισμών, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως